Wie zijn wij

In 2013 zijn wij begonnen met onze nieuwe hobby  stockcar F1. Na een paar maanden in Nederland te hebben gereden hebben wij de beslissing genomen om te gaan racen in Engeland.

Zo gezegd zo gedaan, door wekelijks in Engeland te zijn kwamen we er al snel achter dat er een groot gat was voor betaalbare en beschikbare onderdelen. Elke week kwam wel de vraag, kan je dit meenemen kan je dat meenemen ezv.

Vanuit de hobby kwam al gauw het idee om er ook zakelijk wat mee te gaan doen, de hele familie stond er achter en de Facebook pagina van Spijker raceparts werd gemaakt. Zoals elk beginnend bedrijf waren we zoekende naar prijs kwaliteit verhouding, ook voor de Engelse leveranciers was het al snel duidelijk dat er potentie in Nederland lag, en met de juiste partner er handel gedreven kon worden. Ook omdat we elke week aanwezig waren op het circuit in Engeland kwam al snel de gun factor naar boven, sponsors melden zich aan, groothandels prijzen werden afgesproken, dus we waren in business. Nu moesten we de Nederlandse rijders er nog van overtuigen dat hun vertrouwen in goeden handen was bij ons.

Om een nieuw bedrijf op de kaart te zetten en binnen te komen in een markt kan je het een of het ander doen. Goedkoper zijn als de concurrentie of betere kwaliteit leveren, en wij dachten we doen het allebei tegelijk. Dat kon ook door de goede sponsoren die het mogelijk maakte om elke week in Engeland te racen, en zodoende de onderdelen zonder enige vorm van transport kosten naar Nederland te halen. Zo hebben we ons plekje in de markt kunnen veroveren.

2016 was het jaar dat we echt wekelijks bestellingen hadden en er op bescheide wijzen doorgewerkt kon worden. Het klanten bestand groeide, de omzet groeide en we zaten in de lift. Om het belasting technisch allemaal sluitend te maken werd van Spijker motorsport B.V. opgericht in December, om in 2017 er vol gas en fris tegenaan te gaan. Er werd besloten om er ook een webshop bij te gaan doen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. We weten als geen ander dat persoonlijk advies toch nog steeds heel belangrijk is voor onze klanten, dus het zou nog steeds wel zo zijn dat ons contact persoon, Daniel van Spijker, nog regelmatig 3 rijbanen nodig heeft omdat hij weer eens op whatsapp zit of aan het bellen is onder het rijden.

Door onze ervaringen in de 3 1/2 jaar racen in Engeland  hebben we een crash course stockcar racen gehad en hebben we geleerd wat stockcar racen inhoud. Samen met je team dingen maken, proberen en uitvinden. Ook hebben we geleerd dat stockcar racen alleen maar leuk is met elkaar, de grootste les hebben we gehad van Derek Fairhurst, dat je met een klein budget grote resultaten kan halen, maar je zeker waakzaam moet zijn dat de sport betaalbaar blijft en daardoor gelijkwaardig blijft. Beetje bij beetje word ernaar gewerkt dat het regelboek in Nederland dichter naar het Engelse regelboek gaat, zoals bekent zijn we daar groot voorstander van.

Tot slot gaan wij er hard aan werken om in de toekomst een one stop motorsport bedrijf te worden, voor uw onderdelen, reparaties, advies, verhuur en verkoop.

Wij danken u zeer voor het vertrouwen wat we nu al ondervinden,

van Spijker motorsport